Ruiter- en mentoerisme

De Limburgse Kempen, in het noorden van Limburg is een echte paardenregio. De regio Peer in het bijzonder is al jaren een populaire bestemming voor paardrijvakanties.  Zowel individuen als groepen kunnen hiervoor steeds in Breugelhoeve terecht.

Ruim 650 km ruiter- en menplezier

Het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk is goed voor meer dan 650 km bijna uitsluitend onverharde ruiterpaden, paardenverhuur, paardvriendelijke cafés, logies en goed uitgeruste pleisterplaatsen. Limburg is dé paardenprovincie bij uitstek.  In het onthaalkantoor van Breugelhoeve is de ruiterkaart verkrijgbaar.

Afwisselende natuur

De routes slingeren zich door de Limburgse Kempen met zijn heide, bossen, vijvers en landduinen. Meer naar het noordoosten verandert het landschap in moerassen en loofbossen. In het zuiden voert het netwerk je door het Nationaal Park Hoge Kempen met 5700 hectare puur natuur.

Honger als een paard?

Langs het netwerk liggen tientallen ruitervriendelijke cafés. Ook bezitten de twee horecafaciliteiten ’t Seizoenshof en de Cafetaria Breugelhoeve dit label. Je geniet van een (streek)gerecht terwijl je paard buiten aan de bindpaal fris water drinkt.

Ga je liever picknicken in het bos? Tussen knooppunt 29 en 66 ligt een mooie pleisterplaats met een waterpomp, bindpalen, een paddock en zitbanken. Ook bieden we lunchpakketten aan voor onderweg.

Ruitervriendelijk logeren

’t Breugelhof is een erkend “ruitervriendelijk logies” waar ruiter en paard zich dan ook meteen thuis voelen. Geen wonder, want om het label ‘ruitervriendelijk’ te verdienen, moet een logies aan bepaalde voorwaarden voldoen. En deze voorwaarden trachten we dag op dag te voorzien!  Kortom, Limburgse gastvrijheid ten top.