Stormschade Breugelhoeve: geen paardrijlessen tijdens de zomervakantie

UPDATE VRIJDAG 21 JUNI 2019
De grote binnenpiste zal tijdens de volledige zomervakantie niet gebruikt kunnen worden. De herstelling van het dak zal ten vroegste in september starten. Een aantal alternatieven werd door ons grondig bekeken. De enige oplossing is om de lessen op de buitenpiste te laten doorgaan. Echter vinden we het welzijn van onze dieren zeer belangrijk. Onze paarden buiten laten rijden bij warme temperaturen vinden we daarom geen goed idee. Daarom werd beslist om alle paardrijlessen in juli en augustus niet te laten doorgaan.

UPDATE WOENSDAG 12 JUNI 2019
Vanaf vandaag is de speeltuin terug toegankelijk, enkel het gedeelte waar de kabelbaan zich bevindt blijft nog enkele dagen afgesloten totdat deze zone volledig opgeruimd is. Het pop-up café zal (bij mooi weer) opnieuw geopend worden. Alle andere activiteiten gaan opnieuw volgens de vaste planning door. De lessen die normaalgezien in de grote piste doorgaan worden verplaatst naar de buitenpiste.

STAND VAN ZAKEN VRIJDAG 7 JUNI 2019
Het onweer van dinsdag 4 juni heeft heel wat schade aangericht aan de accommodatie van Breugelhoeve. Een deel van het dak van de grote rijhal werd afgerukt en kwam terecht op de speeltuin. Aannemers zijn momenteel druk in de weer met het opruimen van de schade. Echter zullen deze werken nog enkele dagen duren.

Vandaag en morgen wordt wederom een aantal onweersbuien verwacht met felle rukwinden. Gezien het risico op nieuwe schade bijzonder groot is heeft het stadsbestuur van Peer dan ook beslist de speeltuin en knuffelboederij tot en met maandag af te sluiten. Alle geplande activiteiten zoals de paardijlessen, het ponyverhuur en de Kindernamiddag op Pinkstermaandag zullen niet doorgaan.

Comments are closed.